Colofon

www.zeezoogdieren.org is een intiatief ontsproten uit de website www.scheldeschorren.be, de website van de brakwaterschorren Galgeschoor en Groot Buitenschoor, natuurgebieden aan de Schelde beheerd door Natuurpunt Antwerpen-Noord vzw.

De mensen achter deze website zijn:

frank-en-jaap-juni2005Jaap Van der Hiele (links) van de voormalige Eerste Hulp Bij Zeehonden en nu bij Reddingsteam Zeedieren  afdeling Zuidwest en Frank Wagemans (rechts) conservator Galgeschoor – Groot Buitenschoor voor Natuurpunt vzw.

Vooreerst denken we aan de mensen op het terrein.  EHBZ / RTZ Zuidwest olv Jaap v.d. Hiele en die mag rekenen op de steun  Ad Boone, Dick Scholtens, Cees en Lianne van Hoven, Ard Quak en Albert Dijkstra, EHBZ Voorne – Putte. Leden dierenambulance’s in Zeeland, Zuid-Holland en  Dieren nood hulp West Nederland, leden van de  Reddingsbrigades in Zeeland en Zuid-Holland, EHBZ Katwijk Leen van Duijn en EHBZ Noordwijk Kees Kooimans met o.a. ondersteuning van de Bloemendaalse reddingsbrigade.

Daarnaast mogen we rekenen op de ad hoc medewerking van Jan Haelters van de Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee en het Schelde-estuarium, en Jan Tavernier van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen te Brussel.

Geregeld ontvangen wij meldingen van Salko De Wolf van Ecomare en van Annemarie van den Berg van S.O.S Dolfijn. Vergeten we ook niet Kees Camphuysen van het NIOZ – Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee- en grondlegger van de NZG Marine Mammal Database.

Een gedegen bron van waarnemingen zijn waarnemingen.be en waarneming.nl.

Tenslotte vermelden we ook nog www.walvisstrandingen.nl; deze website is gebaseerd op gegevens uit de Naturalis strandingendatabase en maakt het mogelijk om alle gedocumenteerde gegevens over strandingen van walvisachtingen op de Nederlandse kust integraal te bekijken en met elkaar te vergelijken.