Steun jij Zeehondenopvang Eemsdelta?

De stichting Zeehondenopvang Eemsdelta ontvangt géén subsidies van de gemeente of overheid. Zij kunnen bestaan door giften en donaties. Op de Farmers market Baamsum – Termunten a.s. zaterdag verkopen zij o.a. zoete hapjes die onze vrijwilligers daar maken. De opbrengst hiervan wordt verdubbeld door Stichting DierenLot. Een donatie geven kan dan natuurlijk ook!

Bruinvis Groote Keeten

Groote Keeten, 26 juli 2021 – melding voor RTZ Zuidwest van een dode bruinvis bij Groote Keeten. het kadaver in gevorderde staat van ontbinding, wordt door de gemeente geruimd.

SOS Dolfijn nieuwsbrief

Vanochtend is de SOS Dolfijn nieuwsbrief verstuurd. Met in deze editie een update over de bouw van ons nieuwe educatieve walvisopvangcentrum en de openstaande vacatures. >> Naar de nieuwsbrief …

Schip met walvis op de bulb in Terneuzen

Terneuzen, 27 juli 2021 – de voorbije nacht is een schip met een walvis op de bulb, de haven van Terneuzen binnengevaren. Het kadaver van een gewone vinvis werd geborgen en op de kade gelegd voor onderzoek. Het dier zal later vandaag of morgen door UU & Naturalis onderzocht worden; mede dankzij snelle acties vanmorgenvroeg door RWS.

Meer lezen

Griekenland zoekt speervisser die geliefde en bedreigde zeehond Kostis opzettelijk doodde

De Grieken reageren verontwaardigd op de dood van hun geliefde en met uitsterven bedreigde Mediterrane monniksrob Kostis. De zeehond is met opzet gedood met een harpoengeweer. De dader is onbekend, maar wordt gezocht. Kostis werd een publiekslieveling toen hij in 2018 zijn moeder kwijtraakte in een storm en een visser zijn leven redde. >> lees … Meer lezen