Dode zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 27 januari 2021 – Deze avond iets rond 18u kreeg Luc David melding van een verse dode zeehond op het strand van Nieuwpoort tussen het tweede en derde strandhoofd. Brandweer verwittigd voor ophaling en verder onderzoek door KBIN, doodsoorzaak niet bekend. Wordt verder onderzocht.

Meer lezen

Zeehonden Nieuwpoort

Nieuwpoort, 27 januari 2021 – Vanochtend telde Jojo Navarro in totaal 8 zeehonden verdeeld over 2 slipways in de haven van Nieuwpoort. Één van hen was Tattoo die dan uiteindelijk toch een plaatsje bij de zeehonden in de haven heeft gevonden.

Meer lezen

Levende bruinvis Vlissingen

Vlissingen, 27 januari 2021 – een bruinvis die hoogstwaarschijnlijk levend strandde bij Vlissingen, is kort daarop overleden. Na overleg werd het kadaver geborgen en werd het door RTZ ZuidWest overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht voor verder onderzoek.

Meer lezen

Zeehonden Nieuwpoort

Nieuwpoort, 26 januari 2021 – Vanochtend telde Jojo Navarro 4 zeehonden op een slipway in de haven van Nieuwpoort; één van hen was Tattoo. Een andere zeehond zwom in het water.

Meer lezen

Zeehonden Nieuwpoort

Nieuwpoort, 25 januari 2021 – Vanmorgen telde Jojo Navarro in totaal 5 zeehonden in de haven van Nieuwpoort. 3 zeehonden wommen rustig in het water terwijl er 2 andere op een slipway lagen te soezen. Één van de 2 was Tattoo.

Meer lezen

Monday, monday …

Luc David maakte deze foto van een zeehond in maandagmorgenstemming. Voor een begeleidend muziekje twijfel ik nog tussen Monday, Monday uit 1966 van The Mama’s and the Papa’s, en I don’t like Mondays van The Boomtown Rats.

Onderzoek zeehondenvirus

Waarom stierven zeehonden in het Noord-Atlantische gebied? ‘Onder de douche bedacht ik dat het een afweervernietigend virus moest zijn’, aldus Ab Osterhaus. >> lees verder …

Zeehonden Nieuwpoort

Nieuwpoort, 24 januari 2021 – Zondagochtend lagen er in totaal 10 zeehonden op twee verschillende slipway in de haven van Nieuwpoort. Jojo Navarro maakte onderstaande fotoreeks.

Meer lezen

New Species of Baleen Whale in the Gulf of Mexico

A recently published article in Marine Mammal Science indicates that the whale previously known as the Bryde’s (pronounced “broodus”) whale is actually a new whale species living in the Gulf of Mexico. >> read more … photo credits: NOAA Fisheries