Levende bruinvis Terschelling

Veel strandingen deze week van bruinviskalfjes. Vandaag kreeg het team van SOS Dolfijn rond kwart over drie de melding dat er op het strand van Terschelling een levend gestrande bruinvis was aangetroffen. Het dier toonde veel stress en overleed al kort na de melding. Eerder in de ochtend werd ook al vanaf Terschelling een jonge dode bruinvis aangemeld.

Dinsdagavond kwam er rond tien uur s avond ook al een melding binnen bij SOS Dolfijn over een gestrand bruinvis kalf. Dat dier werd door omstanders nog geprobeerd terug te helpen naar zee, maar spoelde snel aan en kwam te overlijden. Alle drie de dieren betroffen bruinvissen van nog geen meter groot.

Het rescue team staat dag en nacht paraat. Tref jij een gestrand dier aan?? Zorg dan voor rust. Stress is snel fataal. Zorg dat het blaasgat vrij is zodat het dier kan ademhalen en bel SOS Dolfijn! Het team is bereikbaar op 06-46656601