Mythische witte potvis gefilmd bij Jamaica

Doorgaans deelt SOS Dolfijn met name nieuws over walvisachtigen in de Noordzee. Maar deze waarneming is uniek en het verhaal ook best bijzonder.

Gisteravond ontving SOS Dolfijn medewerker Annemarie van haar zeevarende partner een berichtje dat hij en de bemanning een walvis zien vanaf het schip ter hoogte van Jamaica. Er wordt een filmpje gemaakt en gedeeld voor determinatie. Op het beeld was een witte walvis te zien! Na beoordeling van de beelden is de determinatie van de soort gemaakt: een witte potvis! Ook andere kenners bevestigen de waarneming. Een echte Moby Dick!

Witte walvissen zijn hele bijzondere waarnemingen. Potvissen zijn doorgaans donkergrijs van kleur. Een volwassen potvis kan wel 18 meter groot worden. Van de witte potvis is de lengte geschat op 10 meter groot.

tekst en film credits: Stichting SOS Dolfijn