Hoe gaat het met de tuimelaar dolfijn in de Oosterschelde?

Dat wil SOS Dolfijn graag weten maar het dier laat zich maar enkele keren zien en vaak ook maar kort. De laatste, aan SOS Dolfijn, gemelde waarneming was afgelopen dinsdag. Toen werd het dier eind van de middag waargenomen ter hoogte van de Schelphoek. De eerst gemelde waarneming was op 17 oktober. Inmiddels zwemt het dier dus al bijna zes weken in de Oosterschelde rond.

Zijn er dan misschien geen reden tot zorg en moeten we er vanuit gaan dat het dier zich goed redt in het gebied? Dat weten we niet zeker en dus zou SOS Dolfijn graag een oproep doen. Wanneer mensen het dier zien kunnen ze helpen door de melding door te geven. Het liefst natuurlijk met beeldmateriaal. Wellicht kan scheepvaart op de Oosterschelde meekijken en proberen SOS Dolfijn te voorzien van filmpjes die meer kunnen zeggen over de mogelijke gezondheid van de dolfijn.

Waarnemingen kunnen worden doorgegeven telefonisch aan SOS Dolfijn via het nummer 06-46656601 of via de website www.waarneming.nl

In de Oosterschelde zwemmen ook bruinvissen. Hoe zie je het verschil? Bruinvis zijn max anderhalve meter groot en hebben een kenmerkend klein driehoekige rugvin. De tuimelaar dolfijn is groter dan een bruinvis en heeft een sikkelvormige rugvin.