Bruinvis levend aangespoeld op strand van Lombardsijde, drie andere dieren zijn overleden

Op het strand van Lombardsijde bij Middelkerke is een bruinvis aangespoeld. Het dier werd overgebracht naar het Boudewijn Seapark in Brugge om aan te sterken. In totaal zijn 4 bruinvissen aangespoeld in Middelkerke, de andere 3 waren al overleden. 

>> lees verder

Luc David uit Nieuwpoort was als vrijwilliger ter plaatse om hulp te bieden.

Wat doet een mens op een zondagochtend, steun verlenen als vrijwilliger van het KBIN/ANB en natuurgids voor een gestrande bruinvis ter hoogte Militair Kwartier Lombardsijde. Wandelaars hadden het dier opgemerkt die in problemen zat. De brandweer kon het zeezoogdier uit de branding halen. Door Jan Haelters en Kelle Moreau (KBIN) werd het overgebracht voor verzorging naar het dolfinarium Brugge . De eerste 24 uur is uiteraard cruciaal voor het zeezoogdier. De bruinvis is een zoogdier uit de onder orde van de tandwalvissen. In de volksmond wordt het ook nog eens zeevarken genoemd. We duimen dat het goed komt, de regenboog gaf alvast een goed teken. Meerdere info via het KBIN.