Jonge zeehond Koksijde

Koksijde, 9 augustus 2021 – Gisteren in de namiddag was er weer een NST alarm, ditmaal niet voor Oscar maar een jonge gewone zeehond kwam op het strand te Koksijde.

Door de redders van de kust werden de badgasten op afstand gehouden tot komst vrijwilligers NST West. Onze nieuwe leden hadden onmiddellijk hun handen vol. Matthias (Jerommeke) die hier de maand augustus in verlof is en ook lid Sea Shepperd, Catherine en Kenny, Hans, Luc en Edwig.

Het was een jong schattig diertje, gezond en alert en heeft laat in de avond terug gekozen voor de zee. Dit was dan ons tweede jong exemplaar voor deze zomer, iets groter dan deze enkele weken geleden te Nieuwpoort die nu verzorgd wordt in SeaLife.

Een goeie morgen. Vrijwilligers zijn steeds welkom.

tekst en foto’s: Luc David