Oscar de ouwe grijze zeehond aan de Westkust

Na bijna 32 uur rust op het strand is onze ouwe rakker gisterenavond terug vertrokken in zee. Hij koos deze keer terug niet de rustigste plaats langs onze kust.

We danken vooral het NorthSealTeam West voor de goede zorgen en bewaking al was dit niet simpel met de honderden badgasten, de strandactiviteiten, het spelen van eb en vloed en het weg en weer bobberen van den Oscar. Ook dank aan het gemeentebestuur Koksijde voor bijstand van jobstudenten preventiedienst, alsook Politie Westkust voor de nachtelijke interventie wanneer het iets te heftig begon te worden met de omstaanders. Ook mensen die ons spontaan kwamen helpen en een familie voor de lekkere boterkoeken. Trouwens vrijwilligers in ons NST West zijn altijd welkom.

Zoals we reeds hebben vermeld, als Oscar aan land komt is het voor meer dan 24 uur en dat hebben we terug geweten. Er zat ook meer pit in ons manneke dan de voorbije weken, maar wel is opgevallen dat hij meer en meer bijziende, zo niet blind begint te worden en daarom weinig gaat reageren op bewegingen en enkel op geluid. Nu in ieder geval hij is een vaste waarde langs onze 67 km kustlijn en zolang hij aan land komt, zullen we ervoor zorgen.

Even gokken wanneer en waar hij een volgende keer komt?

Ook Hilde Saesen maakte een uitgebreide fotoreportage van deze ouwe rakker.