Bruinvis Scheveningen

Scheveningen, 7 mei 2021 – Eind van de middag kwamen er meerdere meldingen binnen bij SOS Dolfijn over een aangespoeld dier op het strand van Scheveningen. Via de reddingsbrigade lukte het om foto’s te ontvangen voor de determinatie van de soort.

Het bleek te gaan om een bruinvis met een geschatte lengte van ongeveer een meter groot. Op de linkerzijde heeft de bruinvis een flinke wond op de kop.

De bruinvis is van het strand gehaald en wordt overgebracht naar de Universiteit Utrecht. Daar wordt aan de Faculteit Diergeneeskunde uitgebreid onderzoek gedaan op het dier. Dit onderzoek moet meer duidelijkheid geven op de vragen waardoor de verwonding is ontstaan en wat de doodsoorzaak is.

Het onderzoek op dode bruinvissen wordt al een aantal jaren gedaan in opdracht van het ministerie om zo meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de strandingen van bruinvissen. Meer hierover lezen? Check de website: http://www.uu.nl/onderzoek/strandingsonderzoek

foto en tekst: SOS Dolfijn