Gewone zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 26 april 2021 – Deze ochtend vroeg had een medewerker van ons NST West (Northsealteam) een rustende zeehond gezien op het laatste strandhoofd van nptbad. Bij nader inzicht, slachtoffer van milieuvervuiling: een plastiek ring rond de nek, ingesneden in de huid.

Onmiddellijk de nodige info naar NST, sealife en de brandweer op de hoogte gesteld voor ophaling want dit was zeker noodzakelijk en overbrenging naar Sealife zodat er geen tijd verloren ging. Als ouwe zeerat in het vak als pompier trots de mannen te kunnen begeleiden met info en ervaring door de jaren heen, die heeft geleid tot een superredding en interventie.

Intussen is de jonge gewone zeehond in Sealife, de ring door de dierenarts verwijderd en nu revalidatie. Bedankt aan de allertheid van ons nieuw lid Catherine, het team, de goeie communicate, brandweerpost Nieuwpoort en de steun van de strand bull stad Nieuwpoort en Sealife .

foto’s en tekst: Luc David