Grijze zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 15 april 2021 – Donderdagnamiddag hadden we (NorthSealTeam West) onze handen vol. Een jonge grijze had niet beter gekozen om beneden het staketsel te rusten tussen de stenen, vermoedelijk een lockdown feest gehad😜

Kijk eens goed hoe die niet opvalt. Toch hadden enkele mensen hem opgemerkt en gebeld naar de 112 met resultaat ” Groot dier in nood” en mijn vroegere collega’s kwamen ter plaatse. Kort daarop hebben we gezorgd dat de rustende zeehond nog kon genieten van het zonnetje onder ruime belangstelling vanop het staketsel en achter de halve cirkel.

Bij opkomende getij koos hij/zij om zo 4 meter naar boven te kruipen en zich nog wat uit de wind en in de zon te leggen tot vloed, waarna het terug in zee ging.

Een mooie namiddag met veel uitleg door ons team aan ouders en kinderen en met voldoening.