Zieke zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 5 maart 2021 – Via het NorthSealTeam werd Luc David opgebeld door SeaLife Blankenberge voor het ophalen van een jonge zieke grijze zeehond te Nieuwpoort.

Samen met Sealwatcher Peter van brandweerpost Nieuwpoort, het jonge dier gaan ophalen aan de laagwaterlijn en overgebracht voor herstel en revalidatie in het opvangcentrum, waar hij onmiddellijk de eerste zorgen kreeg.

Bedankt aan de melders (Mady) en zeker aan Veerle De Boever voor Sealife in te lichten (foto’s en filmpje door te sturen) en wachten op onze komst.

Het diertje heeft een zware abces aan de muil maar zat gelukkig nog vol levenslust zoals ik. Het is een mannetje en ik zou hem graag “Lucas” van Nieuwpoort noemen. Wie weet kan ik hem nog adopteren en daarmee Sealife center steunen. De Sealwatcher NST Luc en zijn zeehond Lucas, dat zou nog eens een mooi verhaal zijn.

Met zo een interventie kan je weekend niet meer stuk; een mooi staaltje van zeehondensamenwerking.Een goeie morgen.

Noodnummers:

  • Sea Life 0477 345 890
  • NorthSealTeam 0491 743 278