Jonge walrus op Deense kust

Sinds enkele dagen circuleren er berichten over een jonge walrus op de Deense kust.

The young walrus is laying tired by a pier at the northern coast of Denmark. It has only happened 10 times in 100 years that a walrus has found its way to a Danish coast. A wildlife consultant estimates that the young walrus is weighing between 300 and 500 kg, and is probably just very tired after a long swim. It has a number of minor injuries, such as tears and wounds, which is perfectly normal for him.

Volgens een politiebericht van donderdag 18 februari is de walrus blijkbaar uitgerust en is hij terug naar zee; “A walrus which was spotted near Thy in northwestern Denmark has left a beach outside the town, local police confirmed.”

De aanwezigheid van een walrus ver zuidelijk van zijn leefgebied is zeer uitzonderlijk. Vind je Denemarken al zuidelijk, ook in Nederland waren er meldingen van walrussen.

>> Naar overzicht