Jonge grijze zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 11 februari 2021 – Donderdag kreeg Luc David melding van een jonge grijze zeehond die zich verscholen had in het hoge gras bij de wandelpromenade.

“Wat men op een zonnige winterdag kan meemaken, telefoontje gekregen van de Scheepvaartpolitie dat er een jong(grijs) zeehondje op de wandelpromenade lag in de grassen aldaar. Zij was via de kleine slipway omhoog gekropen om daar te rusten. De scheepvaart politie had de plaats al mooi afgezet. Voor dat het te druk werd van wandelaars en fietsers de jonge grijze overgebracht naar een veilige beschermde habitat plaats, dit na overleg met SeaLife Blankenberge,” aldus Luc David.

Vandaag vrijdag mogen we, sealwatcher Peter en ikzelf met een gerust hart zeggen dat onze jonge grijze zeehond na een ongestoorde rustperiode in zijn natuurlijke habitat , terug naar zee is gebobberd bij vloed. Een mooi eind van een verhaal van tussen de grassen van de wandelfietspromenade tot de rust in het natuurgebied en de vrijheid naar de zee. ❤️ Een redding en bescherming met positief resultaat.