Levende bruinvis Nieuwpoort

Nieuwpoort, 8 januari 2021 – Vrijdagmiddag heeft Luc David in samenwerking met de Nieuwpoortse brndweer, een gekwetste bruinvis van het strand gehaald.

“Dit zal vermoedelijk mijn avond en ochtend postje worden. Zo juist een levende bruinvis gekwetst (update virale infectie) aan de zij flipper van het strand gehaald. De oproep kwam binnen via een visser. We hebben (Aaron en ik) het dan samen na de nodige communicatie met KBIN in een waterplas naast het strandhoofd gelegd om het zeezoogdier vochtig te houden. Het had geen zin om het dier terug in zee te duwen omdat zij/hij toch zou sterven aan de verwondingen of infectie . Samen met de brandweer werd het dan overgebracht naar de zeedijk waar Jan Haelters van het KBIN het kwam ophalen. Indien het dier te zwaar gekwetst is wordt het uit zijn lijden verlost. We hopen op goede afloop en we kunnen maar ons best doen. Een bruinvis is de kleinste van de walvis soorten en lijkt op dolfijnachtigen. We blijven ons verder inzetten met goede of minder goede afloop. ” aldus Luc david

Update, volgens het laatste bericht op weg naar SeaMarco in Goes.