Jonge grijze zeehond Oostduinkerke

Oostduinkerke, 28 december 2020 – Deze morgen lag een grijze zeehondenpup op het strand van Oostduinkerke, waarschijnlijk nog maar 2 à 3 weken oud. Dit werd gemeld door een vroege loopster. Het zeehondje werd vervolgens bewaakt door vrijwilligers van het NorthSealteam West.

Omwille van het vele volk, soms te opdringerige personen en loslopende honden werd, in samenspraak met SeaLife, beslist om het zeehondje op te pakken en naar het opvangcentrum te brengen. Dank zij de goede samenwerking tussen de gemeente Koksijde, het NorthSealteam West, Natuurpunt, Natuur en Bos, SeaLife en de betrokken personen die er melding van maakten heeft dit verhaal een goede afloop.

Hilde Saesen en Luc David hielden de wacht tot het zeehondje werd opgehaald door SeaLife Blankenberge. Ondertussen kregen ze nog wat deskundige uitleg van Luc David over de zeehond.

https://www.youtube.com/watch?v=K0aA5Snqmuo