Nettenslachtoffer Nieuwpoort

Nieuwpoort, 16 december 2020 – Er zijn al kort op elkaar 3 strandingen rond Nieuwpoort geweest van dode zeehonden, zonder echter kwetsuren wat wijst naar verdrinkingen (wordt onderzocht) , gisterenavond werd de twijfel van Luc David echter waarheid toen een verdronken zeehond werd gevonden.

De zeehond bleek verdronken te zijn in een kartenet, niet illegaal wel toegelaten maar dan onder de voorwaarden dat er voornet in zit zodanig dat zeezoogdieren er niet kunnen in geraken en verdrinken, wel de kleine visjes en ze mogen ook niet verankerd worden zoals hier op deze foto met ankers , staken en pinnen.

Het is geen plat net maar netten eens ze drijven een grote opening hebben en zo de vis er in zwemt. Dit even duidelijk maken op het artikel. Als het net geen voornet heeft is het NIET toegelaten en illegaal en ankers ook NIET.

Ben eigenlijk intriest na al de inspanningen die door vrijwilligers worden gedaan voor het welzijn van de zeezoogdieren😡.Dergelijke netten worden vergund zonder echter controles uit te oefenen, ook daaraan dient zeker te worden aan gewerkt of gewoon in de tijd van nu stop met deze handel.

>> naar krantenartikel