Zieke zeehond bij Katwijk

Katwijk, 22 november 2020 – Maandagochtend vroeg trof Maarten van Duijn een zieke zeehond aan op het strand tussen Katwijk en Wassenaar.

“Rond deze tijd van het jaar komen wij veel zeehonden tegen op het strand zeker in de vroege uurtjes….vaak liggen ze te rusten aan de voet van de Duin….we kijken dan even of alles oké is….aan zeehonden die echt hulp nodig hebben word hulp geboden en indien nodig word het dier na overleg met de opvangcentra’s in Nederland opgenomen” aldus Maarten. “Gisteren morgen troffen wij een doodziek dier aan tussen Katwijk en Wassenaar. Na overleg is de Zeehond overgebracht naar de Zeehondenopvang te Stellendam.”

Blijkbaar werd deze zeehond reeds opgenomen in de Zeehondenopvang A Seal in Stellendam; op de foto zie je dat de zeehond de gele tag 772 heeft.