Gewone zeehond Hoek van Holland

Hoek van Holland, 4 oktober 2020 – Op dierendag kreeg de meldkamer van de dierenbescherming een melding over een zeehond op Hoek van Holland. Hij zou er al geringe tijd liggen en er kwamen steeds meer mensen bij kijken.

Natuurlijk is het heel leuk om zeehonden van dichtbij te bekijken, maar voor de zeehond kan het alleen maar meer stress opleveren. Wij raden ook aan om kinderen en huisdieren bij je te houden en vooral niet in de buurt te laten komen. Behalve het feit dat het enorm veel stress levert voor de zeehond, kan het ook nog is heel gevaarlijk zijn. De ogen kunnen namelijk erg verleidelijk zijn, maar de tanden spreken een heel ander verhaal!

Gelukkig kwamen daar onze medewerkers Ruud en Iris aangereden in onze speciale strandwagen. Ze hebben de omgeving zo rustig mogelijk gemaakt en meteen gebeld naar Aseal. Het dier mankeerde gelukkig niets, maar de omstanders gingen qua aantallen erg omhoog. Het was niet veilig meer voor de zeehond om te blijven liggen zonder toezicht.

In samenspraak is er met Aseal besproken dat de zeehond op een stille plek in de Maasvlakte is uitgezet.

Nadat hij veilig werd uitgezwaaid door Iris en Ruud, konden hun verder met de dag alsof er niks gebeurd was. Iris kon weer verder met fotograveren in de broekpolder en Ruud kon terug in bed kruipen na ook nog is een nachtdienst te hebben gedraaid.

Wat moeten we toch zonder zulke inzet van onze medewerkers en vrijwilligers. Dankjewel, kanjers!”