Vaartocht op de Waddenzee

Vorige week maakte Thijs Cobben een vaartocht met een platbodem op de Waddenzee. Tijdens deze tocht zag hij zeehonden en dolfijnen of bruinvissen.

Vorige week voeren wij met een platbodem op de Waddenzee. Meer specifiek voeren wij op dinsdagochtend 21 juli rond 10:30 onderweg naar Ameland vanuit Lauwersoog ter hoogte van de Z9 en zagen daar, heel kort, twee “dolfijnen” zwemmen. Zeer karakteristiek met een kromme rug en duidelijk herkenbare vinnen. Wij konden geen foto of film maken.

Later die dag zagen we trouwens een grote kolonie zeehonden ter hoogte van SG11 in het Smeriggat een grote kolonie zeehonden, ik vermoed meer dan 100. Wij vielen ‘s-middags droog net boven de Holwelderbalg bij Hb11 en zagen daar een eenzame, schijnbaar oude/zieke zeehond op een plaat.

Groeten,

Thijs Cobben