Zondagochtend te Nieuwpoort

Nieuwpoort, 7 juni 2020 – Tijdens een Rondje Zeehondje zag Luc David een zeehond lekker liggen genieten op zijn eigen privé ponton.

Het is rustig in het zeehonden bestand te Nieuwpoort. Het is ook het moment dat volwassen gewone zeehonden een pup ter wereld brengen (juni-juli), ze zoeken dan andere oorden op. We hopen toch ook dat dit ooit eens gebeurd in de IJzermonding. De jonge dieren vertoeven er hier en daar nog.

Maar tijdens me wekelijkse “Rondje zeehondje” deze opgemerkt in de jachthaven. Een lekker uitgekozen ponton zonder ligplaats hoeven te betalen, alé de zeehond toch niet. Een oudere jachtman die zijn vaartuig ging bezoeken, nam zijn hondje ter arm, knikte naar de zeehond die hij moest passeren en hij bleef rustig liggen, ieder zag dat het goed was, prachtig é…… Een goeie zondagmorgen.

Luc David