Dolfijn Zafar dood aangespoeld

Wijk aan Zee, 12 mei 2020 – Dinsdagavond kreeg SOS Dolfijn melding van een dode dolfijn op het strand van Wijk aan Zee. Aan de hand van de foto’s bleek het te gaan om tuimelaar Zafar die vorige week nog uit de haven van IJmuiden werd gered.

Dinsdagavond kreeg SOS Dolfijn  een melding over een aangespoelde dode dolfijn op het strand van Wijk aan Zee. Na het bekijken van beeldmateriaal bleek het te gaan om de dolfijn met de bijnaam Zaraf die vorige weekend in de Amsterdamse havens was terecht gekomen, en na een hulpoperatie terug naar zee was geloodst.

Vanmorgen hebben teamleden van SOS Dolfijn met behulp van de EHBZ Noordwijk en een strandvonder de dolfijn van het strand gehaald.

Het is nog onduidelijk hoe het dier is overleden. Opvallend was wel dat de dolfijn zijn staartblad mist. Het dier is overgebracht naar de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Utrecht voor verder onderzoek.