Grijze zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 4 mei 2020 – Tijdens zijn dagelijks rondje zeehondje zag Luc David een grijze zeehond liggen bij het Westerstaketsel.

Een drukke dag voor een natuurmens, vandaag nog een ouwere rustende grijze zeehond gezien aan het Westerstaketsel. Vergis U niet die liggen dus niet in banaanvorm zoals het soms wordt beschreven. Grijze zeehonden zijn veel lomper en zwaarder.

Het is nu het moment dat de grote mannetjes grijze zeehonden beginnen te verharen en dat doen ze liefst op het strand. Ze kunnen gemakkelijk 2 dagen liggen te rusten zonder dat je , je daar zorgen moet overmaken. Dit mannetje had het kennelijk zeer goed, gezien de afstand. Lig hier maar lekker rustig makker er is toch geen volk op de been. (Info over het gedrag grijze zeehonden gekregen via Marine bioloog Jan Haelters, waarvoor dank).

Een gewone zeehond kwam even piepen en wat verder op lagen nog 6 gewone zeehonden te rusten.

Nieuwpoort uw zeehondenoord en hopelijk blijft het ook zo.