Zeezoogdierendag 2020

Op zaterdag 14 maart 2020 vindt de Zeezoogdierdag 2020 plaats in Rotterdam. Dit jaar een programma met veel sprekers, een Zeezoogdiermarkt, een borrel en natuurlijk veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.

Zeezoogdierdag haalt Oerwalvissen boven water

Op de bodem van de Westerschelde ontdekte fossielenexpert Klaas Post van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een schat aan walvisfossielen. Sommige schedels en botten bleken unieke topfossielen voor Europa en een aanwinst voor de wetenschap. Een onbekende soort spitsnuitdolfijn en voorouders van de huidige vinvissen zwommen zo’n 8 miljoen jaar geleden gewoon in de buurt van Nederland rond! Tijdens de Zeezoogdierdag op zaterdag 14 maart zal Klaas Post vertellen over deze wonderbaarlijke fossiele walvissen.

De Werkgroep Zeezoogdieren organiseert de jaarlijkse Zeezoogdierdag in samenwerking met Het Natuurhistorisch Museaum en de Kunsthal. De dag bestaat uit een programma met lezingen over deze Oerwalvissen, de vraag of walvispoep helpt in de strijd tegen CO2-toename, de effecten van onderwatergeluid op zeezoogdieren en diverse andere onderwerpen. Het museum zelf is voor zeezoogdierliefhebbers ook de moeite van het bezoeken waard: het Van Deinse-kabinet, verschillende skeletten en opgezette zeezoogdiersoorten, en op deze dag de Zeezoogdiermarkt, die ook voor de reguliere museumbezoeker toegankelijk is. Op de markt staan organisaties als SOS Dolfijn, Stichting Rugvin, IFAW, Wereldnatuurfonds, Delta Safari en antiquariaat Moby Dick.

Het volledige programma is te vinden op www.werkgroepzeezoogdieren.nl/zeezoogdierdag-2020/. Kaarten voor deze dag zijn via deze website te koop.

Praktische Informatie
Lezingen – van 10.00 tot 17.30 in de Kunsthal Rotterdam
Zeezoogdiermarkt – van 11.00 tot 17.00 in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam