Zeehonden Nieuwpoort: een geslaagde redding

Nieuwpoort, 20 januari 2020 – Vandaag telde Jojo Navarro 11 zeehonden in de haven van Nieuwpoort. Bovendien kon een zeehond met longwormen, gevangen worden.

Op een eerste slipway lagen 7 zeehonden, één was met gele tag en een andere met groene tag BE517. Op een andere slipway lagen vier zeehonden en een kleine met longwormen met gele tag 2904 van Duitsland.

Vanmiddag lag de kleine zeehond met longwormen nog altijd op de slipway. Via Luc David en Peter Bendels heeft Jojo Navarro de brandweer kunnen inschakelen. Op het einde van de namiddag werd de interventie gedaan met succes. De zieke zeehond kon worden gevangen en overgebracht naar SeaLife Blankenberge.

De geredde zeehond is niet de zeehond met longwormen die al eerder gemeld werd. Het blijkt dat het ging om een ander ziek zeezoogdier met gele tag 2904 uit Duitsland, met de naam Sarah Lisa.