Zeehondenpup Terschelling

Manita Bol maakte zich wat ongerust over een grijze zeehondenpup die ergens op Terschelling lag. Wij namen contact met de mensen van de zeehondenopvang op Terschelling.

“Deze grijze zeehond zit vol aan het gewicht van tussen de 30 en 40 kg. De grijze zeehonden pup wordt ongeveer 3 weken gezoogd door het moederdier. Na de drie weken worden ze alleen gelaten en gaan ze verharen. Dit kost best wel energie en vallen dus ook af tot ongeveer 25 – 30 kg. Je ziet dat de zeehond aan het verharen is. Rond de snuit en achterflappen krijgt daze pup al zijn normale vacht. Zodra deze vacht eraf is kan het dier zonder enig probleem gaan zwemmen. Ze kunnen wel zwemmen maar door die wollen vacht hebben ze onvoldoende bescherming tegen het water en die vacht zuigt vol. Gevolg verdrinken. Deze zeehond is reeds bekend bij Pieterburen en de mensen van de opvang op Terschelling. Het dier wordt in de gaten gehouden. Het is een afgespeende zeehond die nog verder moet verharen en binnen nu en 14 dagen zwemt deze.” aldus Jaap van der Hiele van RTZ Nederland.