Zeehond 21 september Nieuwpoort

Nieuwpoort, 2 oktober 2019 – De jonge zeehond die op 21 september van het drukke strand van Nieuwpoort werd gehaald en op een rustige plaats werd uitgezet – zie melding -, is vandaag opnieuw aangespoeld.

“Mijn collega’s van vroeger maar eigenlijk in het hart nog altijd op heden, hebben terug een “good job” uitgevoerd. Onze jonge zeehond en ik noem hem “21 september” omdat we hem van het strand hebben gehaald op die data en met een probatie van overleven en leven uitgezet op een rustige plaats, is terug geland op het strand. Dit maal had hij echt hulp nodig en is dan met Sealife overgebracht naar het Centrum.
Uiteraard nu met de hevige Noordwester kan het gebeuren dat er nog wat jonge zeehonden gaan stranden, maar ook niet alle hebben hulp nodig, laat ons daar indachtig over zijn, ook oudere beestjes stranden om hun laatste adem uit te blazen op het strand en niet op zee en dit wordt ook niet altijd door omstaanders goed onthaald, maar ook dit is de natuur waar we mee moeten leren mee leven.” aldus Luc David.