Drukke dag voor EHBZ Noordwijk

Noordwijk, 8 juli 2019 – Ook vandaag was het weer een drukke dag voor Kees Kooimans van EHBZ Noordwijk. Hij kreeg 4 meldingen van bruinvissen en 1 jonge zeehond.

Vanmorgen is de EHBZ Noordwijk een dode bruinvis van het strand wezen halen bij Scheveningen .  De bruinvis was in verre staat van ontbinding en is naar de destructie gebracht.

Omdat de EHBZ Noordwijk toch al in Scheveningen was kwam het verzoek of ze ook door wilde rijden naar Kijkduin om daar ook een dode bruinvis weg te halen. Is door de EHBZ Naar de destructie gebracht.

Terwijl de EHBZ Noordwijk bezig was in Kijkduin kwamen er nog meer meldingen binnen vanuit die hoek. Er zou bij Monster ook een dode bruinvis liggen. Hebben daar de derde dode bruinvis van het strand gehaald en naar de destructie gebracht.

Terwijl de EHBZ Noordwijk dode bruinvissen van het strand was aan het halen kwam er ook een melding binnen over een zeehondje op de Zandmotor. De vinders stonden al een poosje op gepaste afstand met hun honden te wachten op de EHBZ. De jonge zeehond was verzwakt en erg mager. Is na overleg meegenomen en overgebracht naar A-Seal in Stellendam voor verdere verzorging.

De EHBZ Noordwijk was toch al bezig op de zandmotor ( voor een dode bruinvis en een jonge verzwakte zeehond ) Hebben de dode bruinvis van Hoek van Holland ook meegenomen en naar de destructie gebracht.