Bruinvissenfestival Noordwijk

Noordwijk, 7 juli 2019 – Met maar liefst 6 meldingen van dode bruinvissen, had Kees Kooimans van EHBZ Noordwijk de handen meer dan vol.

Al vroeg waren er diverse meldingen over dode bruinvissen op het strand van Noordwijk en Katwijk. De eerste dode bruinvis lag ter hoogte van strand paal 84:000 en is naar de destructie gebracht.

De 2e dode bruinvis lag op het strand van Katwijk ter hoogte van de boulevard. De bruinvis was al in verre staat van ontbinding is door de EHBZ Noordwijk naar de destructie gebracht. 

De EHBZ Noordwijk had net een dode bruinvis van het strand gehaald toen men gelijk weer door konden gaan naar de volgende die lag ter hoogte van Skuytevaart en is meegenomen en naar de destructie gebracht.

DE EHBZ Noordwijk kwam net terug van de destructie toen er alweer een nieuwe melding binnen kwam over een dode bruinvis op het strand van Noordwijk. De bruinvis lag iets ten Noorden van de Duindamseslag strandafrit 24. Het kadaver is meegenomen en naar de destructie gebracht.

Op weg naar de destructie kwam de EHBZ Noordwijk de derde dode bruinvis tegen op het strand van Noordwijk ter hoogte van strand afrit 19. Ook dit kadaver is door de EHBZ Naar de destructie gebracht.

Vanavond kwam er nog een melding binnen via SOS Dolfijn en de politie dat er op het strand tussen afrit 21 en 22 een dode bruinvis lag. Het ging om een bruinviskalf lengte 93 cm en het was een mannetje. Is meegenomen voor onderzoek.