gewone zeehondSealife Blankenberge

Zieke zeehond Nieuwpoort

Nieuwpoort, 17 mei 2019 – Van Luc David kregen we een uitgebreid verslag van een zieke zeehond bij het oosterstaketsel te Nieuwpoort.

Deze avond (17/05/2019) nog een schitterende zeehonden interventie achter de rug.
Eerder in de vooravond belde Schepen Bert Gunst mij op dat bezorgde wandelaars aan het Oosterstaketsel een jonge zeehond hebben gezien met een vermoeden ziek te zijn. De fiets op en naar het strand van het Oosterstaketsel. Deze jonge zeehond zag er echt niet goed uit, van ver gezien dacht ik al dat hij dood was, eens wat dichter viel mij de zwakke gezondheid helemaal op. Sea Life op de hoogte gebracht, collega Peter (sealwatcher) en daarbij ook nog de Boswachter Dirk van ANB op de hoogte gesteld, gezien het Natuurgebied de IJzermonding is waarbij ook het strand toebehoort. Een tijd nadien waren ze ter plaatse en voila het beestje is in goeie handen voor de revalidatie. Zo zijn wij en vele anderen terug blij. Goan were vanavond nie moeten gewiegd worden zulle…

Laatste update de zeehond is een mannetje, weegt 21kg en heeft koorts. Geef maar eens woordje of een like want het doet deugd voor de mensen die alle dagen instaan voor het Welzijn van onze (zeezoog) en andere dieren.

>> krantenartikel HLN