Een vol programma tijdens de Zeezoogdierdagen 2019 op Texel

Vrijdagavond 22 februari zullen de Zeezoogdierdagen 2019 worden geopend door de
burgemeester van Texel in StayOkay in Den Burg. De scheepsarts van de Willem
Barendsz, Jan Beiboer, geeft op deze avond een verhaal over de Nederlandse
walvisvaart na de tweede wereldoorlog.

Hierbij put hij zijn eigen ervaringen van de expeditie 1956/57 en laat hij unieke beelden van deze tijd zien. Vrij toegankelijk. Het interview met Jan Beiboer staat op donderdag 21 februari in het Noord Hollands Dagblad.

Zaterdag overdag zijn er diverse populair-wetenschappelijke lezingen in het NIOZ over bedreigingen en bescherming van zeezoogdieren. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar! Kijk op de website van de Werkgroep Zeezoogdieren.
Het avondprogramma op Ecomare is helaas al wel uitverkocht.

Op zondagochtend zullen Arthur Oosterbaan en Adrie Vonk in Vroege Vogels vertellen over de unieke collectie walvisbotten en ander walvismateriaal, die Adrie over de jaren verzameld heeft. De schuur met deze collectie is te bezoeken op zondag.
In Cinema Texel draait om 11:00 The Hunt for Moby Dick in Cinema Texel. Een ontdekkingsreis van de Engelse schrijver en walvisfanaat Philip Hoare, die reizend over de wereld achter de essentie van de klassieker Moby Dick probeert te komen. Na afloop is er een Q&A met Philip Hoare.
In ’t Walvisvaardershuisje van de rijke walvisvaarder Klaas Jacobsz Daalder waan je in een tijd van 300 jaar geleden. Het is van 11:00 tot 15:00 speciaal open voor de Zeezoogdierdagen en expert Ineke Vonk is aanwezig om alles te vertellen over het huis en de geschiedenis van de Texelse walvisvaart.

Op zondag is nog veel meer te doen, ook met familie en kinderen, zoals onder andere een speciale bottenworkshop in Ecomare en het reizende walvisziekenhuis van SOS Dolfijn in StayOkay. Op StayOkay vindt ook een zeezoogdiermarkt plaats met diverse lezingen en films, die voor iedereen interessant zijn. Een overzichtelijk schema met alle activiteiten tijdens de Zeezoogdierdagen in één oogopslag vind je op www.werkgroepzeezoogdieren.nl/programma-blokkenschema