bruinvissos dolfijnZeehondenopvang Terschelling

Resultaten bruinvis Terschelling

Hier de eerste informatie van het pas op Terschelling overleden bruinvisje na autopsie door Universiteit Utrecht in opdracht van SOS Dolfijn.

“Gister hebben we de bruinvis onderzocht die zondag avond door Guus gemeld werd. Het ging om een jong mannetje in zeer goede voedingstoestand. Het dier had een ernstige longonsteking, deel door grote hoeveelheden longwormen, en tekenen van acute verhongering (lever vervetting). Wel werden er nog wat voedselresten in de slokdarm aangetroffen, maar allemaal verteerd. Waarschijnlijk heeft het dier vlakvoor de dood nog gebraakt (en dat is misschien wel het kaken klappen op de video geweest?). Er wordt nog aanvullend microscopisch onderzoek gedaan, maar het was in ieder geval geen gezond dier, welke een acute dood is gestorven gezien de dikke speklaag”.