Grijze zeehond Brouwersdam

Brouwersdam, 5 januari 2019 – Begin van de middag kregen Cees en Lianne van RTZ Kop van Goeree melding via Jaap van der Hiele dat er een zeehond op de Brouwersdam lag aan de Grevelingenkant bij het spoor. 

Omdat de kans dat die weer de weg op zou gaan en overreden zou worden groot was, hadden de melders het dier al van de weg afgejaagd het gras in. Toen wij aankwamen lag de zeehond in het gras achter de spoorlijn. 

De zeehond was goed alert en gromde goed van zich af maar we konden wel dicht in de buurt komen, wat niet klopt bij een zeehond. In overleg met de opvang de zeehond gevangen en gemerkt met oranje en geel. Samen met Jaap vd Hiele het diertje gevangen en aan de buitenzijde weer vrijgelaten. De zeehond wist niet hoe snel hij de zee in moest gaan.

Tijdens heel de actie gaf Lianne educatie aan de geïnteresseerde omstaanders.