Zeezoogdieren.org > zeezoogdieren > grijze zeehond > Jonge grijze zeehond Ameland

Jonge grijze zeehond Ameland

Ameland, 12 december 2018 – Woensdagavond 12 december 2018 ontving Rob Knoeff van RTZ Ameland een melding van een jonge grijze zeehond die stilletjes op het strand lag.

Op locatie aangekomen bleek het een om een reeds verhaard zeehondje te gaan die al door moeder alleen is gelaten om zijn eigen leven te gaan leiden. In deze periode worden zij niet meer gezoogd met de vette moedermelk en moeten ze zelf vis leren vangen, iets wat ze nooit van moeder hebben geleerd. Daarom vallen de zeehondjes in deze periode ook wat af qua gewicht.

Het beestje was goed op gewicht, had geen verwondingen, was zeer alert en was slechts aan het rusten. Een beetje moe van de hoge golven dus. Wij hebben het zeehondje lekker laten liggen en gemerkt met een stipje (diervriendelijke) verf uit een spuitbus.

Voor hulpbehoevende dieren kun je ons altijd bellen op 06-11429976 tot 00:00 uur ‘s avonds.