Zeehond Brouwersdam – spuisluis

Brouwersdam, 4 november 2018 – Vanmiddag, omstreeks 17.00 uur kwam er een melding dat er al een zeehond al ruim drie kwartier op dezelfde plaats lag. De mensen van Zeezoogdieren Kop van Goeree werden gewaarschuwd en gingen direct ter plaatse.

Door de melder was gezien dat andere zeehonden deze zeehond weggebracht hadden. Het lijkt erop dat de andere zeehonden hun soortgenoot hebben geholpen om op het droge te komen.  Terwijl Cees en Lianne van Zeezoogdieren Kop van Goeree de toestand observeerden, zagen zij dat er andere zeehonden even langs kwamen, de andere zeehond aanraakte en weer weg gingen. Dit zou kunnen betekenen dat die andere zeehonden afscheid namen van deze zeehond. Volgens Cees en Lianne was het een apart gezicht dit tafereel te mogen aanschouwen.

In overleg met zeehondenopvang Aseal werd besloten, ook in verband met de invallende duisternis en locatie het dier in de gaten te houden.