Zieke zeehond Kijkduin

Kijkduin, 18 augustus 2018 – Zaterdag kregen Dierenambulance Den Haag een melding over een jong zeehondje op het strand van Kijkduin dat opgekruld bij de vloedlijn lag. Samen met de Lifeguard van de reddingsbrigade gaat chauffeur Hugo op weg om hulp te verlenen.

Het blijkt een gestrande huiler (een jonge zeehond die zijn moeder is kwijtgeraakt) te gaan. Het dier van ongeveer 80 cm. is duidelijk verzwakt en aangespoeld. Gelukkig hebben strandwandelaars het jong opgemerkt. Hugo, die net zelf vader is geworden :-), weet de vermoeide baby met een dekentje te pakken. Na nog wat tegengestribbeld te hebben, geeft de kleine zich over en laat hij zich rustig door Hugo en de reddingsbrigade naar het Deltaplein vervoeren. Daar wordt hij in een zeehondenbench in de dierenambulance gezet en kan de reis naar Lelystad beginnen. Medewerkers van opvangcentrum Pieterburen maken de reis vanaf Pieterburen en zo wordt de jonge zeehond overgedragen in Lelystad.

Vandaag (dinsdag 21 augustus) hebben de medewerkers van Dierenambulance Den Haag gehoord dat het redelijk met hem gaat. In Pieterburen bleek dat hij last had van zijn ademhalingswegen als gevolg van longworm. Hij wordt nu behandeld en stapje voor stapje gaat het weer iets beter. Nu maar hopen dat hij snel een grote jongen is die weer vrij gelaten kan worden in de zee. Dit zal nog wel even duren, voorlopig is hij in goede handen bij de verzorgers in Pieterburen.