Gewonde zeehondenpup Terschelling

Terschelling, 1 augustus 2018 – Uitgezoogde pup, gewone zeehond, net op tijd gered! Woensdagavond kreeg zeehondenopvang Terschelling om 21.30u een melding van een zieke zeehond bij de 3e keet van SBB ( vlak bij het Amelander Gat) door vrijwilligster Iris.

Direct onze man om de oost, Chris Scheepstra in Oosterend gewaarschuwd ivm snel opkomende duisternis. Was bezet, maar zijn vader, Bert, wilde wel even kijken.Om 22u het bericht van hem dat op de weg terug was met zeehond. Inmiddels was Chris thuis en hij heeft de kleine bij aankomst ORS ( zoutoplossing) toegediend.

Vanmorgen eerst naar onze dierenarts Jos gebracht, waar gelukkig maar een kleine vleeswond geconstateerd werd en wat kleine verwondingen. Na een spuitje antibiotica in de spieren en wat wondontsmettingsmiddeIen op de kleine wondjes naar onze opvang. Daar werd slechts een gewicht waargenomen van 8,5 kg! Daar knapte hij zienderogen op na de nodige voedingen en zwemt alweer al een dolle in zijn privebadje.

Bij het geven van de vispap beter de verwondingen kunnen bestuderen en volgens onze hoofd zorg is deze duidelijk gebeten door een andere zeehond.Mogelijk een grijze. Dat zou dan al nr. 2 zijn in twee dagen!

bron: FB-pagina Zeehondenopvang Terschelling