Zeehondenpup Scheveningen

Scheveningen, 12 juli 2018 – Mensen van de Dierenambulance Den Haag hebben donderdag een zeehondenpup van het Noorderstrand in Scheveningen gehaald.


‘Er ligt een klein zeehondje op het Noorderstrand in Scheveningen’. Dat is de melding die Dierenambulance Den Haag e.o. krijgt van een strandbezoeker.

Chauffeur Nancy weet samen met Arie de Gewone zeehondenpup met een doek te pakken. Het dier is moederziel alleen, mager en verzwakt. Hij wordt in de speciale zeehondenmand gelegd. Na contact met de EHBZ-coördinator (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) kunnen ze de zeehond naar zeehondenopvang A Seal in Stellendam vervoeren.

Het is een mannetje is van 11 kilo en hij is 91 centimeter lang. De dierenarts heeft hem nagekeken en kan niets bijzonders vinden gelukkig. De moederloze pup gaat nu aansterken in Stellendam waar hij elke dag zalmpap krijgt. Als hij groter wordt, krijgt hij vis totdat hij groot genoeg is om op eigen flippers te staan.