Jonge zeehond Ellewoutsdijk

Ellewoutsdijk, 19 juni 2018 – Melding voor Jaap van der Hiele van een jonge zeehond bij Ellewoutsdijk. Wegens onbeschikbaarheid werd Albert Dijkstra van EHBZ gecontacteerd voor verdere afhandeling.

Vandaag ontving de EHBZ een melding van een zeehondenpup in het haventje te Ellewoutsdijk. Aldaar bleek een jonge zeehondenpup pal naast een bootsteiger in het slik te liggen. Volgens een ooggetuige lag de pup op de kade maar kroop vanwege naderende personen over de rand van de kademuur en viel vervolgens ongeveer drie meter omlaag. Wonderwel kwam het dier precies tussen kademuur en steiger in de slik terecht en kon daar door de EHBZ en een behulpzame omstander worden gered. Het jonge dier zal voor verder medisch onderzoek worden overgebracht naar Stichting Aseal te Stellendam” aldus Albert Dijkstra.

De jonge zeehond kreeg de zeer toepasselijke naam Lucky; welke zeehondenpup overleeft een val van drie meter?

>> fotoverslag Albert Dijkstra