Jonge zeehond Ameland

Ameland, 17 juni 2018 – Zondagmorgen 17 juni 2018 ontvingen Rob en Tiny van RTZ & Dierenambulance Ameland een melding van een klein zeehondje op het strand. Het bleek om een pasgeborene te gaan, de navelstreng was nog zichtbaar. Het beestje was ook erg mager.

De melding is door ons doorgegeven aan een natuurorganisatie maar einde middag en avond ontvingen wij enkele telefoontjes van strandwandelaars waaruit bleek dat het beestje nog niet was opgehaald. Wellicht omdat men wilde observeren of de moeder misschien op zou komen dagen.

In de avond bleek er nog steeds geen moeder en reageerde het zeehondje ook niet meer alert, daarom hebben wij haar van het strand gehaald. In overleg met het zeehondencentrum is de kleine maandagmorgen overgebracht naar de opvang aan de vaste wal.