Jonge zeehond strand Hollum

Ameland, 15 juni 2018 – Vrijdag 15 juni 2018 ontvingen Rob en Tiny van RTZ & Dierenambulance Ameland al rond 07:15 in de ochtend een melding van een uitgeputte zeehondenpup op het strand bij Hollum nabij het Reddingbootpad. Het betrof een pup van de gewone zeehond met de navelstreng nog aan het buikje.

Er is door ons op afstand met een verrekijker geobserveerd of er een moeder in de buurt was. Tot 12:00 uur is er geen moeder zeehond waargenomen. Wel bleven er iedere keer veel mensen om het zeehondje heen staan waardoor een moeder zeehond ook niet durft terug te komen om haar kind te voeden of om haar kind op te halen.

Na overleg met het zeehondencentrum is besloten om het zeehondje mee te nemen. Halverwege de middag is het zeehondje door ons van het strand afgehaald en zal vandaag met de eerstvolgende veerboot naar de vaste wal naar de zeehondenopvang gaan.

Kom je een zeehondje tegen op het strand, loop er dan alsjeblieft met een grote boog omheen. Hoe schattig het ook is, dat begrijpen wij natuurlijk. Maar als de moederzeehond constant mensen ziet, durft zij niet het strand op te komen om haar pup te voeden of op te halen. Wordt zo’n zeehondje niet gemeld dan sterft het een akelige hongerdood. Houd afstand, houd kinderen en honden uit de buurt, jaag een zeehond nooit het water in en bel ons zodat wij een beoordeling kunnen maken. Heel erg bedankt!

bron: FB- pagina RTZ & Dierenambulance Ameland