foto credits: Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Jonge zeehond ’s Gravenpolder

’s Gravenpolder, 12 juni 2018 – Melding voor Jaap van der Hiele van een jonge zeehond bij de waterzuivering van ’s Gravenpolder. Volgens de melder kroop het dier met het opkomende water steeds verder de dijk op. Albert Dijkstra van EHBZ Nederland ging ter plaatse voor verdere afhandeling.

“Vandaag trof een wandelaar een pas geboren zeehondenpup aan bij de zeedijk te s-Gravenpolder. Bij aankomst van de EHBZ probeerde de pup voortdurend de glooiing op te klimmen, echter zonder resultaat. Een moederdier was helaas nergens te ontdekken. Na ongeveer twee uur observeren kon de EHBZ het dier pakken en eerste zorgen geven. Een behulpzame voorbijganger offerde zijn flesje water op zodat ter plekke een ORS oplossing kon worden gemaakt en toegediend. Het huilertje, een prematuur van nog geen dag oud, zal worden overgebracht naar Stichting Aseal te Stellendam.” aldus Albert Dijkstra.