Gewone zeehond Huisduinen

Huisduinen, 20 mei 2018 – Zondag 20 mei 2018 ontving RTZ een melding van een zeehondje op de dijk van Den Helder ter hoogte van de witte cabine van Noordzee zwemvereniging ‘Marsdiep’ bij Storm Aan Zee en Nogal Wiedus eten, drinken én meer.

Voordat wij de melding ontvingen, bleken andere wandelaars, fietsers en melders al naar Dierenambulance Den Helder te hebben gebeld die het zeehondje al hadden opgehaald. Hierom zijn wij niet ‘op pad’ gegaan maar wij wilden jullie de foto’s van het prachtige beestje niet onthouden.

Het betrof een nog niet zo lang geleden geboren zeehondje van de gewone zeehond. De navelstreng zat nog aan het buikje. Mogelijk is het beestje geboren op de Zandplaat ‘De Razende Bol’.

Het zeehondje is via een overdracht in Den Oever overgebracht naar zeehondencentrum Pieterburen in Groningen.

Ook in Noord Holland en Den Helder heeft Reddingsteam Zeedieren Nederland RTZ lokaal vrijwilligers die hulpbehoevende zeedieren helpen. Ons telefoonnummer kun je bovenaan onze Facebookpagina vinden via de blauwe button ‘Nu bellen’. Je kunt ons telefoonnummer natuurlijk ook opslaan in je GSM onder ‘Zeehond’ dan heb je ons nummer altijd bij de hand en hoef je als het nodig is niet te zoeken.

Duw overigens nooit een zeehondje weer het water in! Een zeehondje ligt niet zonder reden op de kant. Uitgeputte zeehondjes zouden hierdoor kunnen verdrinken.

bron: FB-pagina RTZ