Zieke zeehond Terschelling

Terschelling, 1 mei 2018 – Afgelopen weekend een melding van een wel zeer rustige zeehond op de kust bij Striep ( wadkant). Weldra kwamen er 10-tallen meldingen binnen, want het fietspad langs het wad is druk bezocht in de meivakantie.

Bij eerste observatie niets vreemd kunnen ontdekken, alleen dat de gewone zeehond zich bijna niet bewoog en wel leek te slapen. Na 48 uur observatie nog steeds niet. Voor de zekerheid de dierenarts Jos Kievits erbij gehaald. Niets ernstigs geconstateerd. Omdat ze wel blind leek, toch voor onderzoek naar Pieterburen gestuurd. Daarbij bleek dat de zeehond een gat in zijn gehemelte had van wel een 2 euro muntstuk. Helemaal ontstoken met als gevolg ook ontstoken ogen. Ze lag dus duidelijk zo stil van de pijn. Helaas niet te redden.

>> fotoverslag Zeehondenopvang Terschelling