Zeehond 737 Nieuwpoort

Nieuwpoort, 28 april 2018 – omstreeks 19u50 kreeg Luc David een telefoontje gekregen van een aangespoelde zeehond. Eventjes de brandweer op de hoogte gebracht , en vervolgens de fiets op en richting Nieuwpoort-bad.

Gelukkig niet te veel geen volk op het strand en daar laag hij/zij dan met tag nummer 737 te rusten.

Nog even de wacht gehouden tot het opkomende water en de toevallige wandelende passanten wat op afstand laten genieten van een mooie verschijning en uiteraard wat uitleg gegeven over het leven van onze gewone en grijze zeehonden aan de kust.

En zo heeft onze zeehond nr 737 ook een naam.  “Gauthier” werd opgenomen in Centre de Soins de la faune sauvage LPA de Calais op 03/02/2018, woog dan 27 kg en had parasieten en longwormen. Terug vrij gelaten op 20/02/2018 aan Calais plage.

Gezien te De Panne vrijdag of donderdag en gestrand te Nieuwpoort op zaterdag 28/04.

Zondag werd dan toch overgegaan om hem van de vloedlijn te nemen door de brandweer met ophaling van Sea Life en Gauthier terug te water te laten op een rustige plaats in Zeebrugge. We wensen hem nog een goed leven toe.