Zeehonden Noordwijk

Noordwijk, 9 april 2018 – Kees Kooimans van EHBZ Noordwijk kreeg 2 meldingen van zeehonden. Ter plaatse bleek er geen enkel probleem te zijn met de dieren.

De 1e melding kwam ’s ochtends door en betrof een zeehond tussen strandafrit 23 en 24 in Noordwijk. De zeehond lag lekker uit te rusten en het zag er allemaal goed uit. Mensen bleven mooi op afstand zodat de zeehond kon blijven liggen.

’s Avonds was er opnieuw een melding voor de EHBZ Noordwijk over een zeehond op het strand van Noordwijk. Er zouden nu twee zeehonden liggen tussen strand afrit 23 en 24 in Noordwijk.   Bij aankomst zag men een jonge grijze zeehond en een stukje verder op lag de zeehond waar men vanmiddag al was wezen kijken. Beide zeehonden zagen er goed uit. De EHBZ blijf de zeehonden in de gaten houden.