Zeehondenopvang Terschelling is geen luxe!

Even het bewijs dat er een zeehondenopvang moet zijn op Terschelling ( ook met wetenschappelijk rapport): maandagmorgen 19 maart komen twee meldingen binnen.

Melding 1 door een toerist bij West aan Zee even om de oost; kleine goed ogende zeehond; foto gevraagd en observatie toegezegd. Geen noodsituatie; ziet er lekker dik en gezond uit.

Melding 2 van de baliemedewerkster Doeksen: bloedende zeehond op de dam tussen monument en rode havenlicht. Direct gaan kijken. Behoorlijk bloedend en zwaar bebloed achterlijf. Na contact met onze hoofd zorg en die van Pieterburen klaar gemaakt voor transport. Eerst naar onze opvang voor onderzoek door dierenarts Jos Kievits. Bleek gelukkig allemaal niet ernstig. Gescheurde achterflap, waarschijnlijk door teennagel in net blijven haken. Jos trok de teennagel eraf en klaar is kees. Zoutwater doet de rest. Bloeding was gestopt en met hoogwater deze gewone zeehond weer vrijgelaten op de plek, waar we hem hadden gevonden.

bron en fotoverslag: FB-pagina Zeehondenopvang Terschelling