Gewonde zeehond te Nieuwpoort ** UPDATE

Nieuwpoort, 20 februari 2018 – Van Jojo Navarro kregen we een fotoreeks van de zeehonden in Nieuwpoort. Één van hen viel duidelijk op met zijn snuit vol bloed, waarschijnlijk het gevolg van een vechtpartij. SeaLife Blankenberge werd verwittigd, doch zij vonden actie niet nodig.

“SEA LIFE werd gebeld en heeft meer foto’s kunnen krijgen van het zeehondje (bedankt aan Jojo en Linda). Het zeehondje heeft waarschijnlijk last van longwormen maar zolang dat hij gezond blijft hoeft hij niet behandeld te worden. Het bloed komt niet van de longen maar van de wond veroorzaakt door de vishaak die tot nu toe in de lip zat. Deze werd waarschijnlijk per ‘geluk’ of ‘ongeluk’ losgemaakt en heeft de huid gescheurd. Indrukwekkend maar zal wel vanzelf genezen. SEA LIFE gaat sowieso morgen gaan kijken.” – Emmanuel Potin.