Brouwersdam: 2e verkeersslachtoffer op 3 dagen

Brouwersdam, 19 januari 2019 – Vanochtend melding voor Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree van een aangereden zeehond op de Brouwersdam.

Vanmorgen een melding van een dode zeehond op de Brouwersdam. Dier is opgeruimd en afgevoerd naar Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht voor onderzoek. Daar Jaap Van Der Hiele toch naar Utrecht moest heeft hij het diertje meegenomen.  En daar Jaap nog een levende zeehond bij zich had hebben ome Leen Roonen ik overgenomen en naar de opvang in Stellendam gebracht zodat Jaap gelijk naar Utrecht kon.”, aldus Lianne van Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree.

Wanneer bij extra hoogwater de spuisluis gesloten is, kunnen de zeehonden niet meer van de Grevelingen naar de Noordzee en omgekeerd. Zij zoeken dan een andere weg over het land. Een hoge haag met hek belet dat zij op de drukke N57 kunnen. Helaas worden zij op de parallelle  dan aangereden door het verkeer.

UPDATE: ondertussen werd er overleg met Rijkswaterstaat opgestart om meer verkeersslachtoffers te vermijden.