Dode grijze pup – kannibalisme ?

Ouddorp, 30 december 2017  – Vandaag wederom een dode grijze zeehonden pup gevonden. Het is alweer de vierde  dode grijze zeehondenpup dit jaar in de omgeving van de Brouwersdam – Ouddorp. Het is tevens de 2e grijze zeehonden pup dit jaar die kennelijk het slachtoffer is van kannibalisme onder de grijze zeehond.  Zie ook het filmpje wat opgenomen is met wildcamera bij een groep grijze zeehonden in het Verenigd Koninkrijk op het eiland May. In 2016 waren er diverse pups aan de Ierse kust die dezelfde verschijnselen vertoonden als op het Schotse May. Kennelijk is dat nu ook aan de hand aan de Zeeuwse – en Zuid-Hollandse kust.  De gevonden zeehonden vertonen alle tekenen van predatie door vermoedelijk  een zeehond. Dit geheel past mooi in het grotere Noordzee-plaatje. Het gaat dus kennelijk niet goed met de zeehonden. Zowel de eerste als de tweede aangetroffen doodgebeten pup zal voor nader onderzoek worden verzonden naar de dier geneeskundige faculteit te Utrecht voor onderzoek. Met dank aan Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree en R.T.Z. zuidwest.

Zie dit filmpje:  Grijze bul pakt witte pup